Post-Ple municipal (24-9-2014)

Aquest dimarts 24, després del Ple extraordinari per mostrar suport a la Consulta del 9N (info aquí), vam celebrar Ple ordinari a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès amb aquest ordre del dia.

– S’aproven les propostes d’ERC per la dinamització del mercat dominical; sobre l’ús dels espais municipals i pel nou Centre d’Atenció Primària.

– ERC ens mostrem contraris a la que podríem denominar-ne “operació Cal Pelut”.

– CiU es nega a fer un pressupost pel 2015 mitjançant un procés participatiu.

 

foto 2

Endinsem-nos als punts:

1.-  Aprovació de l’acta de Ple anterior: s’aprova.
2.- Donar compte dels decrets d’alcaldia: es dóna el Ple per assabentat.
3.- Donar compte de les Juntes de Govern.
Aquí fem varies preguntes:
Un tema de gratificacions al personal; les subvencions atorgades al servei de menjador de l’Escola Bressol Municipal; la sol·licitud d’una subvenció pel manteniment de la llera del Merdinyol (que s’informa que ha estat denegada); sobre les obres de la teulada de l’antic Club de Jubilats (es segueix treballant perquè ho cedeixin o donin a l’Ajuntament un cop arranjat el sostre); i la última sobre Cal Pelut.
En aquest aspecte de Cal Pelut ens aturem i volem fer constar que no estem d’acord amb com s’ha fet l’adquisició, ni en les formes ni en el fons (que no s’ha discutit). Per últim demanem, per a informació, si ha actuat com a representat de PROMOCIONS FORVIMA (propietària dels terrenys comprats) l’exalcalde Ramon Vall, atenent que fa 7 anys qui va signar la sol·licitud d’enderroc de la casa va ser ell en nom de Forvima; la resposta va ser que NO.
4.- Aprovació del decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública. S’aprova per unanimitat, mostrant el nostre ple suport a que el què recull aquest decàleg siguin unes pràctiques a seguir.
5.- Aprovació del compte general de l’exercici 2013. Aprovat per unanimitat.
6.- Aprovació modificació de crèdit 6/2014. El Grup d’ERC no hi donem suport. Hi ha diversos aspectes com afegir 10.000€ en manteniment de vies públiques; 20.000€ en Festes Despeses diverses o 37.308€ en substitució de lluminàries de via pública en el capítol de les despeses. Pel què fa els ingressos destaquen les aportacions de Diputació i Generalitat, i ens detenim en un concepte: 16.678€ en concepte de “Preu públic. Actes organitzats”. Se’ns informa que són les entrades venudes en un concert per les Festes de Sant Joan i els Elois (Txarango). Aquí, ERC fa notar que hi ha un desajust: o bé es va informar malament de l’assistència que hi va haver o bé no s’ha comptabilitzat totes les entrades venudes -2.200 persones a 13€ sumen 28.600€, comptant que tothom paga, i que tots ho fan en primer preu)-
foto (5)
PART DE CONTROL
1.- Mocions.
Les que presenta ERC són les següents (CIU no en presenta cap):
A.- Per la dinamització del mercat. S’aprova per unanimitat. Esperem que no siguin només paraules, tal i com ha passat les altres ocasions que ho hem intentat.
B.- Sobre l’ús dels espais municipals. S’aprova per unanimitat. Igualment esperem que serveixi per a millorar.
C.- Pel nou Centre d’Atenció Primària de Prats de Lluçanès. Presentada per fer que no ens quedem només amb la façana de l’edifici, sinó que treballem per la millora i augment dels serveis que acollirà. S’aprova per unanimitat.
D.- Per un pressupost participatiu. CiU ho rebutja. La justificació de l’alcalde és lamentable, dient que el pressupost és tècnic i no polític. Nosaltres diem que això és la mostra de falta de planificació, i afegeixo d’idees, de l’equip de CiU.
2.- Informacions
No n’hi ha, l’equip de govern no en dóna.
3.- Precs i preguntes.

Aquest punt el comencem recordant que el mateix dia 24 de setembre fa 17 anys de l’enderrocament del Centre Casal Castells.

Seguidament preguntem per les intencions sobre el pavelló (al final no s’instal·larà un terra nou); sol·licitem els comptes de les Festes de Sant Joan i els Elois; de la urbanització de l’anomenat PP2 (situat al costat del pavelló, per entendre’ns); la senyalització del poble; i l’inici del curs escolar.

1 comentari

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*