Post – Ple Municipal (28 de març del 2012). Parlant de Tarradellas i Puigneró…

Ahir dimecres va haver-hi Ple Municipal a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. Els principals titulars que jo en trec:

– CiU no va voler aprovar una proposta d’ERC per a la senyalització del poble.

– Llum verda a dotar l’Oficina de Turisme d’un projecte de dinamització i funcionament, d’acord amb el Consorci del Lluçanès, també a proposta d’ERC.

– CiU va votar en contra de pagar els impostos a l’Agència Catalana en comptes de l’hisenda espanyola.

– L’alcalde accepta la crítica a l’escrit que va fer per la Festa Major de Sant Vicenç, en que posava “…I les inversions que una important multinacional agroalimentària està començant a fer al nostre poble i comarca…”. A l’interior ho explico amb més detall (perquè es barreja Tarradellas amb Puigneró, Olost, etc…).

– Preguntem sobre l’UA7, els comptes de Sant Vicenç, l’activitat “Botigues al carrer”, la bandera espanyola, la intervenció artística a la nova rotonda d’entrada al poble, l’acomiadament d’un treballador, etc.

Segueix…

El Ple va començar puntualment (l’ombra del Barça va perseguir malauradament tota la sessió). Una sessió de 16 punts a l’ordre del dia, que mirat així sembla molt llarga. Doncs la gran majoria eren de tràmit -recordem, és el sistema de funcionar i de dotar de sentits els Plens, que té CiU al nostre poble-. Repasseu aquest ordre del dia aquí.

Com a més destacats d’aquests punts, la ratificació d’un decret de l’alcalde en que sol·licita la “redacció d’una nova Ponència de Valors per tal d’actualitzar els valors cadastrals al municipi”, és a dir, fer la revisió del Cadastre. La resta, si voleu que hi aprofundeixi només ho heu de preguntar.

El debat va arribar amb les propostes d’acord que vam presentar el grup d’Esquerra. Les podeu llegir totes aquí. La primera, per a la senyalització del poble, va ser tombada sense arguments, perquè el regidor d’Urbanisme es va enrocar a no voler-la aprovar, malgrat nosaltres vam donar l’opció a canviar qualsevol frase, a incorporar-ne d’altres… el sentit de la moció era totalment positiu i constructiu, però en aquest cas va ser, sense dubtes, una actitud a l’estil típic que diuen “és una proposta d’ERC, doncs no la vull aprovar”, i va repetir vàries vegades (en el que em sembla una falta de consideració respecte als seus propis companys) la frase: “jo personalment votaré que no”.

La segona sí que va ser aprovada i era sobre la dinamització de l’Oficina de Turisme. Seguidament, vam proposar mostrar-nos en contra de la reforma laboral i a favor del diàleg social, l’alcalde va dir que ells estaven a favor de la Reforma, per tant no podíen acceptar la moció. La quarta era per pagar els impostos a l’agència catalana en comptes d’hisenda, i també va ser rebutjada pel grup de CiU, que es va declarar independentista però no hi va donar suport (…). I l’última, en defensa del sistema públic audiovisual català, que també va ser rebutjada per CiU, tal i com era d’esperar.

En el torn de preguntes, la primera va ser sobre l’escrit que l’alcalde va fer al tríptic de Festa Major de Sant Vicenç 2012 (mireu-lo aquí), en que dèia que “I les inversions que una important multinacional agroalimentària està començant a fer al nostre poble i comarca…“. Vaig preguntar sobre això i la situació de Puigneró, perquè la rumorologia (força insistent després de l’escrit de l’alcalde) situava Casa Terradellas a Cal Puigneró. L’alcalde va explicar la situació de les naus i el deute que encara té Puigneró amb l’Ajuntament. També va dir que Tarradellas va derivar a Olost “després d’una visita a Prats”, que segons ell l’empresari va fer al nostre poble convidat per l’alcalde mateix. Sobre l’escrit del butlletí d’informació, va dir que accepta la crítica que se li fa. Nosaltres vam deixar clar que és un temps i una temàtica que mereix rigor, i que crear falses expectatives és molt contraproduent i poc responsable. Ja ens agradaria que “una multinacional agroalimentària” s’instal·lés aquí! Per tant, i com a resum, de Tarradellas a Cal Puigneró, de moment RES.

Les demés preguntes van ser sobre la redacció del POUM, el procés de la Unitat d’Actuació 7, els comptes de Sant Vicenç, la memòria de la Fira de Santa Llúcia, la valoració de la jornada “Botigues al carrer”.

També vam preguntar sobre les remuneracions per dietes i desplaçaments, que anteriorment havíem sol·licitat per escrit. En el cas dels treballadors es defineix molt bé, perquè tothom justifica els conceptes i quantitats. Això no passa amb els càrrecs electes, fet pel qual nosaltres vam preguntar.

Si necessiteu més aclariments, voleu fer preguntes, aportacions… estem disposats! I estic convençut que l’alcalde i l’equip de govern, per contrastar opinions, també atendran les consultes pertinents.

El Ple va acabar així, amb el Barça ja començat… 😉

* En aquesta foto, regidores i regidors del Grup Municipal d’ERC.

2 comentaris

  1. Com bé dius Isaac, estaría be que una multinacional agroalimentaria s’instalés al nostre poble. Ara, que sigui una multinacional que respecti els drets dels treballadors. Perquè de Puigneró ja en vam tenir una vegada i no crec que hagim de repetir estils d’aquests.
    Gràcies per la informació !

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*