Post-Ple municipal (30 de juny del 2010)

Ahir va haver-hi Ple Municipal (veure ordre del dia) a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

El primer i més destacable és la poca assistència de públic. Només 3 persones. L’alcalde i l’equip de govern s’hauria de tornar a plantejar l’hora en què es fa i la importància que es dóna al Ple.

De la resta, que van haver-hi bastants punts de tràmit, en trec alguns “titulars”:

– Es van aprovar el nou règim d’indemnitzacions als membres de la corporació i de la reducció de les retribucions al personal (amb l’abstenció d’Esquerra).
– L’Ajuntament en Ple dóna suport a la IP presentada al Parlament, rebutja la sentència del Tribunal Constitucional i dóna suport a la manifestació del dia 10 juliol.
– Arreglaran la Plaça dels Països Catalans.
– Es van aprovar les 3 propostes d’acord presentades per Esquerra.
– L’Escola Bressol Municipal s’emporta protagonisme malgrat la desorientació de l’equip de govern.

Cal afegir que en el Ple l’alcalde assumeix compromisos que després li passen per alt… El poc respecte a aquest òrgan és evident. Per això, o per altres actuacions, com per exemple que els regidors de l’equip de govern es van adonar que faltava una documentació a la carpeta que ens donen abans (en aquest cas, 7 dies) just al moment de tractar el tema. Bastant trist.

Pel què fa l’Escola Bressol Municipal, es van aprovar les taxes (sense massa arguments a l’hora d’explicar com s’ha posat aquest preu i no un altre), explicant com està tot el procés de construcció (no sabem quan estarà, però sí sabem que a partir de l’1 de setembre es dóna el servei) i la contractació dels treballadors/es que portaran les tasques del servei (un procediment que també té a destijar).

Per altra banda, i com dèia, les tres mocions que vam presentar es van aprovar. Les podeu veure clicant aquí.

La primera era de suport a la iniciativa popular per la convocatòria d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya. Es va aprovar per unanimitat, després però que l’alcalde hi mostrés reticències.

La segona era per aplicar l’estudi de mobilitat al poble, i la tercera per a una intervenció a la Plaça dels Països Catalans. Finalment, el compromís públic que s’arreglarà es va adquirir, després que ho haguéssim demanat durant el mes d’abril i ahir hi tornéssim.

Les preguntes dirigides a l’equip de govern van ser sobre el Club de la Feina, sobre l’espai lúdic de la gent gran ubicat al centre de dia, vam parlar a bastament sobre la carretera, sobre el passeig, sobre el nom de l’escola bressol municipal, sobre les Festes de Sant Joan i els Elois…

Si voleu saber més sobre algun punt de l’ordre del dia que no esmento, que aprofundeixi més sobre algun altre aspecte, no dubteu en demanar-m’ho.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*