Post – Ple municipal (30 de març del 2011). Prats a la UVic

Ahir va haver-hi Ple, amb un ordre del dia que, com dèia, era de tràmit, sense massa opció a debat i participació. Prova d’això és que 8 dels 12 punts van ser “Aprovació de…”, i 2 més eren “Donar compte…”.

Hi va haver, però, un punt que crec que va destacar per damunt els altres: l’aprovació del conveni que Prats de Lluçanès signarà amb la Universitat de Vic. Una de les coses que inclou el conveni, és que l’alcalde pradenc serà membre de la Fundació Universitària Balmes (òrgan de gestió de la UVic), igual -i més important encara- que ha de permetre potenciar la UVic al municipi i a la comarca del Lluçanès (amb tot el que això suposa). I n’estem molt satisfets, evidentment. Recordem que és una proposta i reivindicació que Esquerra portem fent des de fa gairebé dos anys. Recordeu la proposta presentada per Esquerra al Ple de juny del 2009, o la reunió que jo mateix en representació del grup vaig tenir amb l’alcalde de Vic (foto) el febrer de l’any passat, amb la informació al bloc o la notícia a Lluçanès.com. Encara que arribi just abans de les eleccions (així poden dir que ho han aconseguit), nosaltres treballarem perquè aquest conveni tiri endavant i per desplegar-lo amb tota la potencialitat. (Segueix…)

A més, un augment de taxes, un pla d’acció  per l’energia sostenible, el pla municipal de protecció civil (per nevades), l’aprovació del compte de gestió del 2010, i les dues mocions presentades pel grup d’Esquerra (per a Tv3 al País Valencià, i per a l’immersió lingüística) van ser la tònica de la sessió. Una sessió tranquil·la per l’actitud que vam adoptar, però que va acabar amb l’intent incendiari del 1r Tinent d’Alcalde, tot informant que la seva regidoria ha fet molta feina (jo no sé què estava pensant l’alcalde mentrestant…). En tot cas va poder -tal i com evidentment ha pogut fer sempre- informar degudament al Ple.

Per cert, en aquesta sessió no va poder assistir-hi el Ramon Besora (regidor d’Esquerra, i alcalde del 2003 al 2007). I això és la notícia anecdòtica de la jornada ja que en 16 anys el Ramon no havia faltat a CAP ple. Tot un exemple del compromís que ha tingut pel poble durant tots aquests anys. Demostració inequívoca que, malgrat els cops que rebem, seguim dempeus.

* a la foto, amb l’alcalde de Vic el febrer del 2010.

7 comentaris

 1. Au , va, Isaac, que saps perfectament que no va ser un intent incendiari, tant sols la constatació d’uns fets, molt i molt demostrables, per part d’un dels regidors de l’ajuntament. La resta, com tu dius, vam adoptar una actitud tranquil.la per no recordar-te, en l’últim ple, que les noticies abans de publicar-les has de contrastar-les i dir la veritat!

 2. Ei Glòria,

  Primer de tot agraïr-te que hagis llegit la meva crònica, i que t’hagis animat a contestar-la (cosa que no ha estat la tònica habitual en els plens durant la legislatura. Bé, contestant sí, responent, no).

  Després dir-te que per mi va ser això, un intent de fer foc. Ho demostra el sentit amb que anava l’explicació, els retrets constants cap al grup d’Esquerra que va governar l’Ajuntament la passada legislatura, etc.

  I això que dius de les notícies, diga’m en quin punt d’aquest article no dic la veritat. O en quin article d’aquest bloc no he dit la veritat. Que tu ho interpretis com et convé, no vol dir que jo no estigui dient la veritat. Jo t’animo a dir la teva de veritat (tal i com has fet amb aquest comentari).

  Com he dit durant els quatre anys a l’oposició, el què sé i faig jo HO EXPLICO, la meva tasca a l’Ajuntament és oberta i transparent, per tant, la puc, la vull explicar. És més, en tinc el deure.

  Doncs això, moltes gràcies per “seguir-me”. Sort

 3. RAMON EL PITXO ALCALDE DE TOTS ELS TEMPS,JUNTAMEN AMB ELS QUE L´ AN ACO0MPANYAT,NO ENTENC EL COMPROMIS,QUE TU DIUS,VA ANAR CONTRA EL POBLE I LA SEVA GEN,SI NO DEMANO AM ELS QUE TREBALLAVEM A CAL PUIGNERO,CUAN VA TENIR ELS VOTS ENS VA ABANDONAR.

 4. Hola Isaac,
  Jo en cap moment poso en dubte els teus comentaris en aquest bloc, ni dic que no hagis dit la TEVA veritat en el què expliques; més faltaria! ( és teu i només teu i per tant hi pots publicar el què vulguis, i la resta opinar, que per alguna cosa és un bloc).
  Jo només et feia esment, que la resta de regidors vam adoptar una actitud tranquil.la per no recordar-te que abans de publicar una noticia has de contrastar-la i publicar la veritat.
  Per si encara no t’ha quedat clar, estic parlant de la noticia que es va publicar en el butlletí d’ERC on es feia esment de la ” retirada de l’assumpte de la responsabilitat de la Regidoria d´’Educació”.
  En algun moment, Isaac, has contrastat aquesta informació? Jo et puc donar la resposta: NO! ( T’estic responent, oi?) En cap moment has demanat informació al respecte ni te n’has informat degudament amb la persona/persones que treballen perquè l’escola de música tiri endavant.
  Només un últim apunt: la feina, en un ajuntament, és una feina compartida : uns s’encarreguen de la part educativa i curricular, els altres són els responsables del personal i la seva gestió…. i entre tots s’aconsegueix que una escola de música amb un dèficit important la passada legislatura es converteixi en una escola que funciona a nivell curricular i on s’han suprimit en part els costos. Per tant, davant d’això em pregunto si pots seguir parlant de manca de compromís adquirit i publicar la noticia al cercavila tal i com la vas publicar!!
  Moltes gràcies per permetrem intervenir.

 5. Ei Glòria,

  Doncs sí. En el cas de l’Escola Municipal de Música ens n’hem informat, i MOLT BÉ.

  Qui em va dir que la responsabilitat d’aquesta Escola havia passat de la Regidoria d’Educació a Alcaldia va ser l’alcalde mateix, en conversa amb ell sobre aquest tema. Si ell i tu no ho veieu igual, això ja és un altre assumpte amb el que jo no hi tinc res a veure.

  Des del principi de la legislatura, jo personalment he estat seguint el quefer de l’Escola Municipal de Música, estant en contacte amb pares, mares, equip docent, responsables, etc. I saps prou bé que n’hem anat demanat coses al Ple.

  I sí, davant d’això i del que em va dir, puc seguir reiterant que hi ha una manca de capacitat per part de l’Ajuntament. Ho demostra dades com els matriculats, els conflictes viscuts, la no atenció de reclamacions i mancances, etc. També ho demostra que s’hagi hagut de posar, a dos mesos d’acabar el curs, una persona que faci de “mitjancera” entre Ajuntament i professors, fent altres tasques (segur que ben fetes!). Bé, en tot cas, esperem que canviï, això sí, ben aviat. Que és el que volem.

  Evidentment, podem seguir parlant-ne.

 6. Bones Isaac,
  Deixa’m que et feliciti per estar tant ben informat i per preocupar-te tant i tant de l’escola de música, de la mateixa manera que ho hem fet la resta de regidors de l’ajuntament.
  El què potser et va dir l’alcalde és que la responsabilitat del personal és del mateix alcalde, doncs és el cap de personal de l’ajuntament, i jo prefereixo portar la part curricular i educativa. Has demanat també, a l’alcalde, el perquè dels conflictes viscuts, el perquè de les matricules i el perquè de la persona mitjancera?
  Si em continues dient que hi ha una manca de capacitat, com haurem aconseguit doncs baixar els costos d’una escola de música on hi havia un dèficit important fa 4 anys?
  Et suggereixo que li demanis a l’alcalde, també, perquè vam haver de fer front a una multa relacionada amb l’escola de música i heretada de l’antic equip de govern.
  Moltes gràcies per la teva atenció

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*