Post – Ple municipal (30 de setembre del 2010)

El Ple d’ahir va tenir dues parts clarament diferenciades (mireu l’odre del dia clicant aquí). La primera part més de tràmit, i la segona part, amb mocions i preguntes molt més activa i dinàmica.

Els meus titulars:

– L’Ajuntament no té cap estudi que parli sobre l’Escola de Música, al contrari del què anunciàven al butlletí o a la reunió de pares i mares.

– L’equip de govern no vol afrontar el tema de la línia elèctrica que ha de travessar el Lluçanès.

– Prats de Lluçanès es declara moralment  exclòs de la Constitució espanyola.

– L’edifici que ha d’albergar l’Escola Bressol Municipal estarà a punt a finals d’octubre.

– Regidors de l’equip de govern falten al respecte a regidors de l’oposició.

Hi ha més, a l’interior…

El Ple va començar puntualment a les 7 de la tarda. Aprovació Compte General 2009 (unanimitat); Aprovació expedient de modificació de crèdits (ens vam abstenir); Aprovació declaració crèdits incobrables (unanimitat); Aprovació reglament règim intern Casal del Jovent (vam votar-hi en contra); Ratificació de l’acord per escollir com a dates de festes locals els dies 22 de gener i 25 de juny (unanimitat); Donar compte dels decrets d’alcaldia (sense més); dels acords de les juntes de govern (només vam demanar per la compra d’uns números de loteria a la Creu Roja, i vam fer constar que no era la millor forma de finançar una entitat des de l’Ajuntament); les mocions i les preguntes, que ara hi entro.

En relació a la línia elèctrica (llegeix la proposta aquí), l’equip de govern no la va voler aprovar. L’alcalde va fer una bona explicació de la situació en què es troba el projecte, el què havia fet el Consell Comarcal d’Osona, el Consorci del Lluçanès… i ha repetit varies vegades que no ens havíem de preocupar perquè aquesta línia no passarà per terme de Prats i que si es fa serà d’aquí a molts anys. Nosaltres, ens hem refermat amb la moció, i hem defensat que com a capital hem d’estar al costat dels interessos de la comarca. A més, tothom té dret a tenir la informació i els elements de judici necessaris per poder conèixer el projecte, i no hem d’esperar sempre a què ens ho donin tot ja fet, sense abans poder opinar o aportar. Doncs això és el què demanavem amb la moció, i que no s’ha aprovat.

En motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones hem presentat també una moció, que tothom l’ha votat a favor. La de declarar Prats de Lluçanès moralment exclòs de la Constitució espanyola també, i l’alcalde va recordar que en diverses ocasions ens hem reivindicat tots com a independentistes.

En el torn de precs i preguntes vam demanar pels diners que l’Ajuntament ha de retornar a l’Estat; una valoració de l’inici del curs escolar; pel termini d’obres de l’edifici de l’Escola Bressol Municipal; per la pujada del preu de l’aigua; per un camió aparentment abandonat; per la senyal de televisió; pels comptes de les Festes de Sant Joan i els Elois i el Fes-te l’agost; per les pudors de gas viscudes a l’edicici de l’Escola Lluçanès; per la convocatòria d’ajuts per a activitats esportives; i per “l’estudi” que en teoria havia elaborat la Diputació de Barcelona referent a l’Escola de Música (el tema mereix parlar-ne bé i a banda).

Si hi ha algun punt que voleu que aprofundeixi, podeu deixar comentari. I és que hi ha molt a dir, i he intentat ser breu. Per tant, em poso a disposició.

5 comentaris

  1. Hola, com sempre, dir que m’agrada més saber a qui em dirigeixo, però també com sempre, contesto:

    –> “Mare”: doncs després d’informar-nos sobre “l’estudi de la Diputació de Barcelona”, que segons “El Butlletí” de l’Ajuntament -i el què havien dit a la reunió de pares i mares- era el detonant d’un seguit de canvis a l’Escola Municipal de Música, vam intentar accedir a l’estudi, anant a l’Ajuntament a demanar-lo. Però no vam trobar cap estudi. Resulta que no existeix. I ahir la regidora va informar de què efectivament no hi havia cap estudi escrit, que havien rebut algunes indicacions i converses i que probablement al final es redacti alguna cosa. En tot cas, ara encara no hi ha cap document. Vam demanar que es rectifiqués i s’informés als usuaris. A banda d’altres coses. Més o menys això. Si fa falta més explicacions, pots tornar a posar-te en contacte amb mi, o fins i tot, et recomano parlar amb la regidora responsable del tema, que també t’ho pot explicar i pots contrastar la informació.

    –> “indignat”: en línies generals crec que puc entendre la teva indignació (l’obra de l’ajuntament intenta enlluernar molt i es descuiden MOLTES coses…), però com l’ “indignat” amb interrogació ha dit, caldria definir-ho millor per poder afegir arguments al teu comentari.

    Moltes gràcies per llegir-ho, i escriure. Salut!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*