Post-Ple Municipal 5-6-2013

Ahir dimecres 5 de juny va haver-hi Ple Municipal a l’Ajuntament de Prats amb l’ordre del dia que podeu llegir clicant aquí. Va ser una sessió, tal i com havia explicat en el post en que ho anunciava, amb molts punts però la gran majoria de tràmit. Així, els titulars que jo en destaco són:

– Aprovada per unanimitat la proposta d’ERC de refermar el compromís per l’oficialitat de la comarca del Lluçanès.

– L’equip de govern no aprova la proposta d’elaborar un pla de comunicació per l’Ajuntament de Prats.

– Les obres del CAP es reprendran aquest estiu. A la piscina es farà jornada de portes obertes el dia 21 de juny, però molt probablement mancaran aspectes per acabar.

– Torna la incertesa al Club de Jubilats, que posa en evidència de nou la falta de planificació global d’espais i usos.

– Pren possessió la regidora Ariadna Ponsa, de CiU, després de la dimissió de dos regidors i la renúncia d’un altre integrant de la seva llista.

(a continuació segueix l’explicació)

 

Després d’aprovar-se l’acta del Ple anterior, va prometre el càrrec de regidora “per imperatiu legal” l’Ariadna Ponsa. Seguidament, el padró d’habitants -que es situa a 2.665 persones- ; a més de 3 punts de tràmit sobre operacions de delimitació del terme de Prats; i el 7è referent el conveni de col·laboració pel funcionament del conegut com a Centre de Dia (en parlarem més endavant, perquè és remarcable la situació generada). El 8è i 9è feien referència en adherir l’Ajuntament a una col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus per aparells elèctrics i piles; nosaltres ens vam abstenir precisament perquè en el passat Ple vam aprovar la proposta d’estudiar el tema de la recollida d’escombraries, i encara tenim pendent parlar-ne (el regidor del ram es va excusar i es va comprometre a parlar-ne).

El punt 10è era dedicat a nomenar els Jutges de Pau, que es va aprovar que ho segueixin sent la Ramoneta Costa i Vall i el Josep Font i Puig. En aquest punt nosaltres també ens vam abstenir perquè el nostre grup no havia estat informat d’aquest procediment ni creiem que s’hagi donat prou informació en general, encara que els noms proposats ens semblin competents.

A partir d’aquí, ratificació d’un acord de Junta de Govern; donar compte dels Decrets d’Alcaldia i de les Juntes i les mocions. En aquest cas, ERC n’havíem presentat tres:

1.- En defensa del Català a la Franja de Ponent. Aprovada amb els vots a favor de tots els regidors/es.

2.- Per a la Comarca del Lluçanès. Aprovada amb els vots a favor de tots els regidors/es.

3.- Per a l’elaboració d’un pla de comunicació. Rebutjada. CiU ens va dir que ja estaven treballant amb la pàgina web (que s’estrenarà per les Festes de Sant Joan i els Elois); la nostra proposta anava més enllà d’això (tal i com ja havíem presentat amb anterioritat), però no van voler aprovar-la.

Ja en el torn de les informacions, precs i preguntes, l’alcalde va informar que les obres del CAP es reprendrien aquest estiu.

ERC va preguntar sobre els següents temes:

– L’estat de les obres de la piscina, que com s’explica no estarà del tot acabada el 21 de juny però es farà jornada de portes obertes.

– Sobre un informe de les instal·lacions esportives que va fer la Diputació de Barcelona pel Consorci del Lluçanès.

– Pel projecte de Viles socarrades que es commemora l’any vinent, en que Prats i altres pobles del Lluçanès treballaran conjuntament per a recordar la trista efemèride del 1714.

– El Club de Jubilats, que Catalunya Caixa-Espais ha anunciat que a finals d’aquest mes hauria de tancar les portes. Sembla que la solució passa per tal que esperi un mes més a tancar, i després de les vacances se’n pugui fer càrrec l’Ajuntament. De totes maneres, també hi dedicaré un article perquè mostra -com deia al principi- la falta de planificació global d’espais i usos.

– El Projecte de remodelació del Carrer Major, el seu finançament i la reunió informativa compromesa en el passat ple.

– Les al·legacions al conveni per les antigues naus de Puigneró. Tema que va portar a parlar del POUM, i vam avisar que potser quan s’estigui acabant la redacció ens obligaran a tornar a començar, perquè el procés haurà quedat obsolet.

– L’informe econòmic i explicatiu de la Fira de Santa Llúcia i la Festa Major de Sant Vicenç, que encara està pendent mig any després -i ja l’havíem demanat al Ple de març-.

I, un cop fetes les preguntes, llavors va ser el torn del públic, en que un assistent va desitjar sort a la nova regidora Ariadna Ponsa i ens va fer una pregunta a nosaltres en referència a l’últim cERCavila publicat.

Si hi ha algun tema que el lector vulgui aprofundir, que no dubti en demanar-lo.

(foto de les regidores i regidors d’ERC-Prats)

(moment de la presa de possessió de l’Ariadna Ponsa)

2 comentaris

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*