Post – Ple municipal de taxes (2 de novembre del 2010)

Ahir va tenir lloc a l’Ajuntament de Prats el Ple municipal extraordinari que ja havia anunciat (mireu ordre del dia).

Tots els temes tractats afecten a la població (com a tots els Plens, és evident) però en aquest cas, els dos primers temes ho fan més directament. Es va produir l’elecció de quines persones aniran a les meses electorals el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. És a dir, si t’ha tocat, ara ja se sap (no escriuré aquí tots els noms, però si vols saber-ho, pots dirigir-te a mi a través del formulari de contacte, facebook, correu, mòbil, etc).

L’altre punt, el de les ordenances fiscals, conegudes popularment com a taxes (IBI, IAE, escombraries, guals, vehicles, escola bressol, piscina…). Com podeu haver intuït amb la fletxa, aquest any tornen a pujar. Més del 90% de les taxes augmenten, i ho fan una mitjana del 2’4%. Els regidors i regidores d’Esquerra, hi vam votar en contra. (segueix llegint…)

Després de demanar un parell d’informacions sobre alguna de les ordenances modificades i d’introduir esmenes a alguna altra, vam votar en contra de l’augment d’aquestes taxes perquè creiem que s’havien d’haver congelat. Ja fa dos anys que demanem que no augmentin. És una eina i una forma que l’Ajuntament té per poder incidir en les economies familiars i de les empreses. Si hi ha hagut reducció de sous, si hi ha crisi, l’Ajuntament podia haver fet un esforç.

Els altres dos punts restants de l’ordre del dia, un era de modificació de crèdits (sense més), i l’últim, referent a la modificació de les Normes Subsidiàries del Planejament Urbanístic del Sector Cal Monjo. Aquest, el vam aprovar, perquè és per un projecte molt important pel poble i en aquest cas és un tràmit més del que es va iniciar en època d’Esquerra al govern de l’Ajuntament.

Per a qualsevol comentari, o aclariment, ja ho sabeu, estic a la disposició. ;)

3 comentaris

  1. Anònim,

    No sé si el missatge és sorneguer o no. En tot cas, és evident que oficialment a cadascú que li hagi tocat se li informarà.

    Però jo, com sempre, em poso a disposició de la gent que vulgui tenir aquesta informació.

    Gràcies per llegir i comentar! ;)

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*