Prats de Lluçanès: territori català, lliure i sobirà. (crònica del Ple 26-9-2012)

Ahir va haver Ple Municipal a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. L’ordre del dia el podeu llegir al següent enllaç, un ordre del dia dens i amb una gran part de tràmit, prova d’això és que els 9 primers punts vam votar per unanimitat excepte el 5è, que ERC ens vam abstenir, per tant, no vam votar res en contra de l’equip de govern. En l’apartat de les mocions i les preguntes, és on va haver-hi debat i desencontres. De totes maneres, jo en destacaria el següent:

– Es declara moralment Prats de Lluçanès territori català, lliure i sobirà.

– No s’aprova la proposta d’ERC de convocar entitats i grups i treballar la racionalització i ús dels equipaments públics.

–  S’aprova definitivament el projecte i l’expedient de licitació de les obres d’urbanització de l’actuació urbanística 7.

– L’equip de govern rebutja l’oferta d’ERC de formar un equip per estudiar les taxes i preus públics per l’any vinent.

– Preguntem sobre el projecte “viure el poble”; les memòries econòmiques de Sant Joan, Fes-te l’agost, Cap de setmana jove i festa dels avis; la situació econòmica del Consorci del Lluçanès; el projecte educatiu de poble; els afectats per les participacions preferents; la campanya a la piscina; entre altres.

a continuació, més informació…

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya vam fer la proposta de declarar Prats de Lluçanès territori català lliure i sobirà. Després de consensuar-la amb el grup de Convergència i Unió, vam aprovar-la per unanimitat els 11 regidors i regidores que formem el consistori pradenc. Podeu llegir la resolució clicant aquí, i podeu veure el vídeo del moment en que la vam llegir i aprovar a continuació (http://www.tvlf.cat/wtv/index.php?mapa=defecto&accion=ejecutar):

La proposta per a la creació d’una comissió de treball per al debat i la racionalització de l’ús dels espais públics (llegiu-la aquí) no va ser acceptada per l’equip de govern. El nostre grup pretenia (i pretén) que els usos dels equipaments públics sigui ordenat, que es treballi amb la participació i corresponsabilitat de qui al final els ha de fer servir. Significaria un canvi en la concepció d’aquest ús i creiem que podria millorar, però no va ser acceptat.

Sí que es va aprovar la proposta de penjar l’estelada en un lloc notori del poble; la nostra proposta era hissar-la a la nova rotonda d’entrada, però se’ns va informar que per aquest lloc les intencions són unes altres, així que vam acceptar aprovar posar-la en un lloc ben notori.

Pel que fa a altres acords, s’ha de destacar l’aprovació del projecte i l’expedient de licitació de les obres de la urbanització del polígon d’actuació urbanística 7, del que se n’ha parlat llargament i que ha tingut una forta implicació dels veïns afectats, a qui s’ha de reconèixer la dedicació i persistència, que ha de seguir sent.

A pregunta nostra, es va informar que Prats de Lluçanès ha fet la petició d’un projecte turístic al programa “Viure al poble”, en aquest cas, ens sembla interessant fer-la, però un projecte d’aquest volum ens hagués semblat molt adient que s’elaborés amb la implicació i participació de la gent, entitats afectades i també amb consens polític.

En el torn de preguntes el grup d’ERC vam demanar:

– PUOSC i Xarxa de Municipis. Són programes de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per a finançar projectes locals. En el cas del PUOSC no se sap quan sortirà la convocatòria (ahir mateix hi va haver novetats), i per Xarxa la sol·licitud està realitzada tot i que el termini s’ha allargat.

– Averia elèctrica. Fa uns dies Prats va patir una averia elèctrica en el mateix punt on un temps enrere també es va patir (vaig anar informant per twitter i facebook de l’evolució d’aquesta). L’equip de govern va explicar que ha demanat un informe tècnic per a intentar trobar solucions més fermes.

– Taxes. Vam fer una petició per escrit per tal que les taxes i preus públics de l’any 2013 (ja portem uns anys demanant-ho) es treballin i s’estudiin amb atenció. I és que això afecta molt directament a l’economia de la gent del poble i pensem que en aquest moment és més important que mai mirar-les amb molt detall, no només pujar-les “perquè toca”. L’equip de govern s’hi va negar.

– Vam demanar memòria econòmica de les Festes de Sant Joan i els Elois, Festa dels avis, Fes-te l’agost (del que vam felicitar la programació) i del Cap de setmana Jove (del que vam remarcar el poc èxit…). Diuen, ens ho faran arribar.

– Model educatiu de poble. Fa uns mesos vam engegar el procés per anar elaborant i treballant el “projecte educatiu de poble”, que ha de tenir un imprescindible lideratge de la regidoria d’educació. Hi seguirem insistint i aportant, perquè ens sembla una iniciativa engrescadora, que té l’interès de tots els sectors educatius del poble, i que ha d’anar més enllà. Hi seguirem treballant intensament.

– Inici del curs. Vam preguntar sobre això, i vam posar de relleu que degut a la política del Departament, cal fer esment a la gran dedicació d’equips docents dels centres per afrontar aquest curs. Des del grup d’ERC, ens hem interessat també d’aquest inici de curs parlant amb les direccions dels centres.

– Piscina. Vam demanar una memòria sobre la campanya d’aquest estiu 2012. Ens la faran arribar.

– Participacions preferents. Després de la xerrada pública que hi va haver, vam sol·licitar que no s’aturi aquí la iniciativa sobre donar recolzament als afectats per les participacions preferents i productes de risc.

– Consorci del Lluçanès. L’alcalde va explicar que “estem molt preocupats”, i va dir que la situació és difícil de mantenir, en relació a la situació econòmica d’aquest ens comarcal.

– Camp de futol. Vam demanar sobre un cartell que hi ha que posa que és d’ús del FC.Pradenc, i vam suggerir que el que caldria és potser establir criteris d’ús d’aquest equipament i que si és restringit sigui amb motius i es donin a conèixer, per això es dóna més força a la proposta que havíem presentat sobre la racionalització i ús dels equipaments públics.

– Canvis de circulació. La zona del carrer Reforma, Escoles i Mercat ha patit alguns canvis de circulació, que es van explicar. Vam demanar que se seguís el Pla de Mobilitat, i es va dir que així es fèia.

D’aquesta forma, s’acabava el Ple municipal de setembre. Qualsevol qüestió o aprofundiment, no dubteu en demanar-la.

foto: Pey.cat.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*