Pressupostos i molts temes més (Post-Ple municipal 18-12-2013)

L’últim Ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès el 2013 va tenir lloc ahir dimecres 18 de desembre. Els titulars que en trec són:

– S’aprovà el Pressupost pel 2014, amb el vot en contra d’ERC. ERC vam intentar que pogués ser aprovat amb el suport de tots, podent fer millores. Però CiU ho ha denegat i queda un pressupost que certifica que no hi ha objectius ni horitzó a perseguir.

– Vam fer 16 preguntes: sobre el pavelló, la comunicació, escoles, POUM de la vergonya, Museu, Consorci del Lluçanès, piscina, jubilats, urbanitzacions…

– Només un regidor de l’equip de govern respon a la pregunta sobre quines intencions té per l’any vinent.

– S’aprovà una declaració institucional davant l’anunci de la convocatòria de la consulta sobre la independència.

Comencem:

L’ordre del dia era aquest. S’aprovà l’acta anterior, una modificació de crèdits, l’inventari de béns de la corporació, la designació secretari del Jutjat de Pau (l’històric “Secre”, l’Antonio Murillo, es jubila) i l’adhesió al sistema de contractació centralitzada.

Entremig, el punt de l’aprovació del Pressupost General i la Plantilla per l’exercici 2014. L’alcalde el va presentar i explicà per sobre. Nosaltres, vam recordar que durant el Ple del 25 de setembre vam demanar que es fes un pressupost participatiu i es va rebutjar; després, vam fer unes aportacions al pressupost. Se’ns va dir, amb bones paraules i intencions, que eren ben rebudes i que algunes s’hi veien fins i tot reflectides. Davant d’això, la nostra proposta feta ahir al Ple va ser que ajornéssim l’aprovació del Pressupost i el treballéssim per a consumar un acord i poder aprovar conjuntament un bon pressupost. Va ser denegada de nou i així, doncs, amb el pressupost que queda -sense criteri polític, ni definint rumb ni perspectives-, ERC hi vam votar en contra.

 

En els Decrets d’Alcaldia vam demanar sobre les contractacions urgents d’una treballadora a l’Escola Bressol Municipal i al Centre de Dia; i sobre el servei gestió de la pàgina web i l’aprovació d’un preu públic.

En les Juntes de Govern vam sol·licitar informació sobre el detall de despesa de desplaçaments; el programa Mixt treball i formació per a persones aturades i un conveni entre l’Ajuntament i l’AMPA Presentació de la Mare de Déu pel manteniment de l’Escola Bressol.

Després d’això, vam aprovar la Declaració Institucional a favor de la Consulta sobre la Independència.

En el torn de preguntes vam fer les següents:

– Vam demanar quin pla de treball i/o objectius tenia cada regidoria per l’any vinent. Només va respondre el regidor d’urbanisme i serveis, i va anunciar que entre les seves principals prioritats hi havia l’enllumenat públic i poder aplicar el pla de senyalització que té una dotació de 20.000€ per a realitzar-se. Les demés regidories, ens ho passaran per escrit.

– Concessió del servei de bar i manteniment del Pavelló Municipal: qui la ostenta ha renunciat a ella. El regidor va admetre que el servei és millorable i que es busca solució.

Terra del Pavelló: preguntat per aquest tema, el regidor d’esports va dir que treballava per trobar un consens entre les entitats usuàries i així escollir el millor terra per la pista; malgrat reconèixer que és difícil, diu que hi treballa, com en poder fer millores en els vidres o els degoters.

– Concessió del manteniment i servei de bar de la Piscina: en teoria tocava l’any passat però per les obres es va allargar el contracte. Ara, s’estudien opcions, amb la possibilitat que es faci una concessió diferent, com ajuntar piscina i pavelló de nou. Està obert.

Pla de comunicació: fa molt de temps que el demanem. L’alcalde va dir que un dia ens convocarà per a parlar-ne. Aprofitant, vam dir que es podrien retransmetre els Plens en directe per internet.

Fira Santa Llúcia: en demanem una valoració, i es diu que va ser bona.

Camins escolars i Projecte Educatiu de Poble: demanat sobre aquest tema, el regidor del ram va dir que ho vol reprendre. Esperem que així sigui. Hi volem contribuir, i pot ser una bona eina pel poble.

POUM: se’ns va anunciar amb to de satisfacció que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal està a punt per anar a Urbanisme. Nosaltres vam mostrar estupefacció davant la notícia, perquè per exemple hi ha al·legacions encara per respondre (les fetes pel grup d’ERC, per dir-ne algunes). El regidor va dir que les podien contestar després. I nosaltres vam deixar constància que estàvem en absolut desacord amb aquesta forma de procedir, i que havia de ser el POUM de les persones, una eina pel poble. No el POUM de la vergonya.

Consorci del Lluçanès: l’alcalde va explicar la situació actual del Consorci, els problemes econòmics i assumptes laborals.

– Reclamació de l’oficialitat de la comarca: vam fer evident que cal seguir treballant-hi.

Fumigacions aèries: vam parlar de les fumigacions que s’han portat a terme al territori sobretot a la zona de la Bassa de Merlès. Es va assegurar que s’actua amb totes les garanties i seguretat, i que l’Ajuntament ha insistit amb les mesures.

Museu Municipal: demanats amb quin pla o idea s’havia fet reformes al Museu Miquel Soldevila, es va respondre que s’hi ha fet manteniment habitual com a altres instal·lacions municipals.

Club de jubilats: vam preguntar per la seva situació. Alcalde va explicar la història i que estan pendents de que passa al local de sobre Catalunya Caixa. La seva intenció seria a mitjà termini poder-hi situar la biblioteca. Ens vam posar a disposició des d’ERC per a poder repassar i planificar els espais públics.

Jove emprèn: vam demanar si la informació havia arribat sobre aquest projecte.

– De la “intervenció arqueològica Pla de la Coma del Forn i Galobardes”, segueix pendent de resposta.

Urbanització PP2: en una entrevista, l’alcalde va dir que després de la UA7 es voldria anar per a la urbanització del Pla Parcial 2 (entre Cal Dama i la zona educativa). Es va explicar el transcurs de les obres de la UA7; i sobre el PP2 es va admetre que no es podia posar data ni terminis, que es una tasca complexa però que hi treballaran, actualitzant el projecte i parlant amb els veïns.

D’aquesta forma, i desitjant-nos BONES FESTES amb torrons i cava, acabava el Ple Municipal d’ahir. Qualsevol dubte, consideració, explicació, aclariment… estem a disposició.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*