Residus, educació, POUM, pavelló, estelada, dimissió… Post-Ple municipal 27-3-2013

Ahir va tenir lloc una sessió del Ple municipal a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès amb aquest ordre del dia, i els titulars que jo en trec són:

– CiU aprova un nou conveni urbanístic que segueix hipotecant el POUM, que vam tornar a qualificar-lo de “POUM de la vergonya“.

– CiU aprova la proposta d’ERC de constituir un grup de treball que tracti la recollida d’escombraries, que treballi alternatives eficients, respectuoses amb el mediambient, econòmiques i pensi en el conjunt de la comarca.

– S’aprova també amb tots els vots a favor la proposta d’ERC dels camins escolars i establir objectius i periodicitat d’actuacions per a tirar endavant el Projecte Educatiu de Poble.

– Dimiteix la regidora Raquel Martínez. És la segona regidora de CiU que plega en el que portem de legislatura. La substituirà l’Ariadna Ponsa.

– L’alcalde, a pregunta d’un assistent, diu que no penjarà la bandera espanyola, i si li obliguen abans deixarà de ser alcalde.

L’estelada ja té ubicació, serà a la carena de Sant Sebastià, al costat del monòlit en record dels que van lluitar per la justícia i la llibertat.

– La concessió del pavelló, genera un agre debat al final del Ple.

Segueix llegint…

El Ple doncs va començar amb punts que en diem de tràmit: modificació i reconeixement de crèdits i compte de gestió. Tot i ser de tràmit tenen interès i si voleu aprofundir en les dades hi podem entrar.

Després ja vam tractar el “Conveni urbanístic Cal Camps”, que té dos focus d’atenció: un al mateix perímetre de l’emblemàtica casa de Cal Camps situada al cap de munt del Passeig, i l’altre al costat del cementiri. Així les coses, amb aquest conveni es posen d’acord Ajuntament i propietària per a reduir l’afectació al terreny de Cal Camps i a canvi l’Ajuntament poder disposar del terreny al costat del cementiri per allargar el carrer de la UA7 i quedi obert fins allà. Més enllà de si és bon tracte o no, nosaltres vam denunciar una vegada més l’actuació, que hipoteca el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i que això és fer-lo al revés. Vam tornar a dir que era el “POUM de la vergonya”.

A continuació van venir els punts d’acceptació d’una subvenció per l’Escola Bressol (la que toca, pel curs 11-12 de 49.400€), i la ratificació de dos decrets d’alcaldia. Un referent a la revisió del cadastre, i l’altre sobre la sol·licitud del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya; programa de la Generalitat per a finançar obres i serveis dels Ajuntaments). Aquesta sol·licitud es refereix a un “projecte de millora i regeneració del carrer Major i de la Plaça de l’Església, i nosaltres vam demanar detalls del projecte, volent que no sigui una “operació de maquillatge”, i que hauria estat bé fer participar el veïnat de la redacció del projecte; vam demanar també si seria peatonal aquest tram i vam aconseguir el compromís que l’equip de govern farà un grup de treball per a analitzar tot el projecte.

Pel que fa a les mocions presentades pel grup d’ERC (llegiu-les aquí) es van aprovar la de gestió de residus, dels camins escolars i donar suport a la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. En canvi, no es va aprovar la referent a la sobirania fiscal, cosa que ens sembla que és “amagar el cap sota l’ala”.

Ja en el torn obert d’informacions, precs i preguntes, va començar l’alcalde exposant l’estat de morositat de l’Ajuntament, en que el període mitjà de pagaments és de 65,12 dies.

Seguidament va anunciar la dimissió de la Regidora Raquel Martínez que renuncia formalment al càrrec “per motius personals”. A la sortida del Ple, el mateix alcalde va dir que la substituiria l’Ariadna Ponsa, que anava número 9 a la candidatura de CiU a les eleccions municipals del 2011.

Per últim, el mateix alcalde va explicar l’estat de les obres del CAP i les gestions que han estat fent, encara que va dir que “a data d’avui no hi ha solució trobada”. Tots plegats hi seguirem treballant.

Ja tenint la paraula el grup d’ERC vam tractar els següents temes:

- Naus Puigneró: vam informar que vam presentar una al·legació al conveni urbanístic entre l’Ajuntament i la propietària de les naus de Puigneró, sense haver-ne obtingut resposta.

- Compromís d’Orís contra el fracking: vam queixar-nos que no hi hagués representació del govern a l’assignatura d’aquest important acord celebrada el dissabte passat a Orís. L’alcalde va dir que tenia una trobada amb el Conseller de Presidència amb temes que afecten al poble, la comarca i el país. Preguntat per aquests temes, va dir que “hi havia hagut moltes llàgrimes”. El cert és que altres alcaldes també eren al dinar que es referia l’alcalde de Prats de Lluçanès, en el marc de la visita del Conseller Homs al Mercat del Ram a Vic, però igualment no van voler perdre’s l’acte d’Orís, que va tenir lloc a les 5 de la tarda.

- Seguretat al poble: vam incidir en una proposta aprovada a iniciativa del grup d’ERC sobre la seguretat del poble i incidint en la prevenció, i vam demanar si s’havia fet quelcom. La resposta va ser que s’havia augmentat en presència policial i que es faria alguna acció de prevenció.

- Senyalització del poble: vam reclamar el projecte de senyalització i se’ns va dir que ens farien còpia.

- Ubicació de l’estelada: vam reclamar també la ubicació per a penjar l’estelada, que amb una proposta d’ERC es va aprovar penjar-la en un lloc notori. Així doncs, es va decidir penjar-la al costat del monòlit en record dels que van lluitar per la justícia i la llibertat, a la carena de Sant Sebastià.

- Informes econòmics: vam demanar el de la Fira de Santa Llúcia i la Festa Major de Sant Vicenç. Abans de començar el Ple se’ns havia entregat el de les Festes de Sant Joan i els Elois 2012… però sense capítol d’ingressos. Per tant, això no és un informe complet.

- Concessió de la piscina: aquest any s’acaba i vam demanar quina previsió tenien. La resposta és que s’estan preparant les bases.

- Cadena humana: per últim, vam felicitar-nos de l’èxit de la cadena humana per l’escola en català celebrada el passat 5 de febrer.

Un cop acabades aquestes intervencions, i en el torn del públic (ahir més nombrós del que habitualment és), un assistent va fer 4 intervencions, referents a l’estelada i el que va anomenar “canvi de jaqueta de CiU”; demanant que la llei obliga a l’alcalde a penjar la bandera espanyola -amb la resposta clara i contundent de l’alcalde-; va dir a l’alcalde que “s’ho faci mirar”, ja que han plegat dos regidors i un ha renunciat a entrar en el que portem de legislatura; i va fer una última intervenció referent a la concessió del servei de bar i vigilància del pavelló, visiblement enfadat.

Des d’ERC el que volem és que el tema del pavelló es solucioni i com més abans millor, pel bé dels usuaris i del poble.

I després d’una hora i mitja d’haver començat, així es va acabar el Ple. Si hi ha algun aspecte que pugui explicar millor, només falta deixar un comentari o dir-m’ho.

Visca el poble!

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat

*

*