Llevar-se, fer-se un petó, i dir-se “t’estimo” als 90 anys

Diria que a la nostra societat encara hi ha poques parelles casades de l'entorn dels 90 anys que es mantinguin juntes, que els puguis veure passejar plegades o participar d'esdeveniments del poble alhora. I, a part, que ho facin alegres i actives, encara en trobes menys. A Prats de Lluçanès tenim l'Alfons Ballús i la Teresa Safont, i els dedico aquest article "simplement" perquè fa dies que tinc ganes de deixar-ho per escrit.

L'Alfons no es perd cap Contrapàs marcant-ne precisament els passos amb el seu mític, insigne i inseparable bombo. I tots dos participen al Grup Teatral Pep, fent playback cantant i ballant. El paper indiscutible de l'Alfons imitant el gran Joan Capri no sol faltar en cap actuació (el seu monòleg en playback, clar, però clavant-ho perfectament). Fa dos divendres passat no hi eren a l'actuació que els "Pep's" van fer a l'Espai Social de la Gent Gran, i es van trobar a faltar. No hi faltava però la seva filla, que entre bambolines va ajudar a fer possible aquell espectacle, i esperem que en el següent la Teresa i l'Alfons hi tornin a ser, que estiguin ben recuperats.

Aprofito l'ocasió per fer una menció especial als espectacles que fan els "Pep's"; que no només els fan al nostre poble, sinó que el fan a diferents pobles de l'entorn. Es treballen les coreografies, els vestits, el maquillatge; es preparen els "numbrus" i els renoven. Fan gaudir el públic amb grans dosis d'energia, creativitat i bon humor. Divendres, amb els teloners "Jubi's" (que ho fan genial, com hi van aquelles veus i guitarres!), i amb parèntesis d'acordió, van fer riure i vibrar el públic que omplia l'Espai Social.

I tornant a la Teresa i l'Alfons, a més de tota aquesta part d'activisme i compromís públic, espero que no se m'enfadi si desvetllo el què sempre m'explica la Teresa: quan es lleven es miren, es fan un petó i es diuen que s'estimen. Tot això, superats els 90 anys l'un, i no gaire lluny d'arribar-hi l'altra (i tot el què han viscut). Em sembla preciós.

 

(Fotos: les dues primeres, l'Alfons i la Teresa en una actuació a l'Espai Social de la Gent Gran. La tercera, amb la Presidenta Carme Forcadell quan va venir a Prats, el febrer del 2016; i la quarta, a l'article de Jordi Pey  )

IMG_1126 IMG_1131

IMG_3582


AlfonsBallusAmbElsSeus2fillsAssumpcioIsidre250617Quadrada