Categories
Món estrany

Erabakitzen hasi gara

Erabakitzen hasi gara – Hem començat a decidir

Aquest cap de setmana hem estat a Euskadi convidats per la plataforma “Gure Esku Dago” per exercir d’observadors internacionals a les consultes sobre la independència que celebraven ahir 5 de juny, a 34 pobles (23-Goierri, 9-Debagoiena, 1-Ispaster i 1-Azpeitia).

Amb el company diputat d’ERC Ferran Civit vam ser a Beasain, Ordizia, Legorreta, Azpeitia i Zegama, on vam reviure l’esperit popular de les consultes que vam tenir a Catalunya majoritàriament el 2009. Les cues per poder votar i decidir pel futur del teu poble, amb normalitat, amb un somriure a la cara. Vam saber com les van preparar, la campanya de mobilització i informació que havien fet. Aquelles ganes de decidir i construir un futur lliure pel teu país. Immensa sensació.

Vam apropar-nos a voluntaris i votants. Vam conèixer electes i activistes. Gent com l’Anjel Oiarbide i tots els de Gure Esku Dago. Vam parlar amb observadors d’arreu. Vam veure festes, àpats, trobades, actuacions i accions mobilitzadores. Il·lusió per un futur engrescador.

Les converses i les noves coneixences, encara que breus però intenses, són l’altra gran tresor que m’emporto. Converses sobre el procés que viu el poble basc i el que viu el poble català, amb totes les grans diferències que té, o amb les coses que potser podem aprendre uns i altres. O aprofitant també amb regidors i alcaldes experiències en pobles similars a Prats de Lluçanès.

Així les coses, sempre podrem dir que vam ser-hi quan el poble basc va començar a decidir. Vam poder veure com de bé i pulcres es feien les coses.

Tot esperant les següents onades i avançant en el camí de la plena llibertat! Felicitats poble basc!

*A continuació, us deixo amb un vídeo-resum que van publicar just al final de la jornada d’ahir. Algunes fotos, i dos enllaços:

– Un total de 36.895 votos inician «la era de la decisión»

– Gure Esku Dago hace una valoración ‘muy positiva’ de la participación

IMG_2776
IMG_2800
IMG_2822
IMG_2829
IMG_2836
IMG_2871
IMG_2903

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *