Categories
Món Proper

Els infants pensant el poble

consellinfants1

Sovint parlem de participació i pensem en joves (Casal del Jovent, Consell de Joventut…), en adults (Taules de participació, reunions obertes…), o en gent gran (Espai Social i tot el què hi passa…), però ens descuidem dels infants. Per això mateix, perquè creiem que “cal incorporar els infants com a ciutadans de ple dret, escoltar el què opinen i deixar-los participar tal com es reconeix a la Convenció dels Drets dels Infants des de 1989″, l’Ajuntament va decidir impulsar el CONSELL D’INFANTS DE PRATS DE LLUÇANÈS.

Aquest Consell és un òrgan de participació impulsat per l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona i, evidentment, amb la màxima col·laboració de les escoles locals. Constituït l’abril passat, està format per 8 nens i nenes de 5è i 6è escollits pels seus companys de classe. Aquests han realitzat diferents reunions i han debatut entorn a uns encàrrecs fets des del propi ajuntament (la regidora d’educació i jo mateix els els vam fer).

Es tractava de fer un logotip, de pensar què podia passar al Passeig per a seguir millorant-lo i què farien per potenciar el Mercat del diumenge. I així ho van fer. Aquest dimecres 6 de juny vam celebrar la sessió final d’aquest curs, i les conselleres i consellers, davant dels seus companys i del Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona (a més de la regidora i l’alcalde) van exposar les respostes als encàrrecs que els havíem fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Nosaltres no només els vam escoltar, sinó que ens vam comprometre a tirar endavant les iniciatives possibles, al mateix temps que ens vam comprometre a explicar-los-hi com ho farem, quant costarà, quines problemàtiques ens podrem trobar, etc. També, evident, a explicar les que no són possibles per què no ho són.

És molt interessant i bonic que vinguin a l’Ajuntament, que es reuneixin entre ells, que debatin amb els companys, es presentin per a ser consellers, es votin després que hagin preparat la seva proposta, s’activin, parlin de temes que els envolten, al mateix temps aprenguin, decideixin, aportin. I, sobretot, pensin en el seu poble, en què els envolta.

I és que, tal i com començava, el poble no és només dels joves, dels adults o de la gent gran… és també dels nens i nenes.

Escoltem-los, val molt la pena.

consellinfants2
consellinfants3
consellinfants4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *