Categories
Món Proper

Nova etapa als equipaments esportius i a la Sala Polivalent

Intentaré explicar la nova etapa que s’obre als equipaments esportius municipals i a la Sala Polivalent Municipal de Prats de Lluçanès, perquè és un tema que per la dimensió que té, lògicament, se n’ha parlat bastant.

A la zona esportiva de Prats de Lluçanès hi trobem les pistes de tennis (que ja no tractaré en aquest text, perquè són d’ús i manteniment privat) i els següents equipaments, dels que explico a continuació com estava gestionat fins ara:

– Camp de futbol: la neteja i manteniment anava a càrrec del FC Pradenc que, mitjançant conveni amb l’Ajuntament, rebia uns diners a l’any a tal concepte. El club, llavors, pagava a la persona que feia (i està fent) aquesta feina. Ja al mes de juny, el club ens va notificar que aquesta situació s’havia de regularitzar perquè per ells no era la forma òptima de gestionar-ho a nivell d’entitat.

– Pàdel: la neteja i manteniment anava a càrrec del Club Tennis Prats que, mitjançant conveni amb l’Ajuntament, rebia uns diners al mes a tal concepte.

– Piscina i pavelló: mitjançant una concessió pel manteniment i servei de bar, la portava un autònom. El contracte amb la persona que tenia la concessió acabava el 30 de setembre d’aquest any, després d’haver-se prorrogat la passada primavera.

Per altra banda trobem la:

– Sala Polivalent: de la que s’encarregava una persona de la brigada de l’Ajuntament, a qui se li va acabar el Pla d’Ocupació amb el qual havia estat contractada.

Vista aquesta situació que havia de tenir resposta ràpida, i davant la impossibilitat legal de l’Ajuntament de contractar directament més personal per a poder oferir o cobrir aquests serveis, el nou Equip de Govern va decidir agrupar-ho tot, fent el què es va valorar com a bona oferta econòmica que permetés a qui fos l’adjudicatari poder desenvolupar el servei amb garanties. Sempre pensant, com no pot ser d’altra manera, en la millor forma de gestió, dinamització i manteniment d’aquests espais.

Per a fer-ho, va decidir -fidels a la forma de fer, el compromís públic adquirit, i per responsabilitat- obrir un procés obert, un concurs públic. Fet en la millor de les voluntats, i amb el marc legal establert. En aquest concurs, tal i com s’explica a la notícia d’aquest enllaç, hi van concórrer 4 empreses. La que va obtenir millor puntuació és qui s’ha emportat l’encàrrec de portar a terme el servei.

L’Ajuntament té garanties que ha d’anar bé, bàsicament perquè s’ha signat un contracte. I el vot de confiança a qui l’ha guanyat de forma oberta, participativa, justa. El nostre compromís és treballar i vetllar perquè vagi bé. Sempre tenint en compte que són uns espais concorreguts per a moltes persones i diverses entitats.

Si bé és cert que es podia haver solucionat més ràpid, no hem volgut córrer, i hem donat temps a qui va guanyar el concurs a decidir si acceptava el repte pel fet de què valia més la pena prendre la decisió de forma ferma i convençuda, amb la dimensió de l’encàrrec ben valorada.

Demanem disculpes a qui no s’hagi vist confortat, i donem les gràcies a les entitats i totes les persones que intervenen a aquestes instal·lacions de la zona esportiva i que han estat informades puntualment i sempre que ha calgut. Com alcalde i responsable de la regidoria d’esports puc assegurar que he intentat donar tota la informació i respostes sempre.

Dit això, qualsevol consideració que tingueu, estic i estem oberts a atendre-la i, a poder ser, resoldre-la.

20140307pavello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *