Categories
Món Proper

PRATS DE LLUÇANÈS x la LLIBERTAT

Després del propi dia 1 d’octubre del 2017 i la inoblidable manifestació de dos dies després –la del 3 va ser una manifestació mai vista a Prats de Lluçanès-, aquest 16 de juny ha estat la següent data en que més gent s’ha agrupat al nostre poble per reivindicar que volem llibertat, que EXIGIM LLIBERTAT.

La Plaça Vella es va omplir amb més de 600 persones al SOPAR GROC en solidaritat amb les persones preses i exiliades polítiques, i de suport a les seves famílies. La Trobada Gegantera prèvia s’havia transformat en una cercavila de GEGANTS x la LLIBERTAT, i els grups de joves Catfolkin i PortoBellovan tancar la jornada amb un concert de nit.

Entremig, moltes coses i intenses. Les paraules del Joan Rovira (pare de la Marta, i nascut a Prats de Lluçanès) van fer emmudir la Plaça Vella, la seva història d’un dia que no podia dormir a Suïssa ens va colpir. El Roger Junqueras (germà de l’Oriol) explicant com viu la família el fet de tenir l’Oriol forçosament lluny de casa o recordant el viatge que vam compartir amb el seu pare anant a la presó d’Estremera van fer empatitzar amb la injustícia que estan vivint. Ens van arribar també mitjançant gravació de veu unes agraïdes paraules de la Laura Masvidal (dona del Quim Forn) que finalment no va poder venir, i va ser llegida una carta de Jordi Sànchez escrita des de la presó per aquesta ocasió. I, a més, vam projectar un vídeo del Conseller de Cultura cessat pel 155 Lluís Puig, que ens va fer arribar des de Brussel·les. A tots ells, un immens agraïment i tot l’escalf del món.

Mereix menció a banda la iniciativa “KMS x la LLIBERTAT“, (vegeu l’article que vaig escriure clicant aquí), amb nombrosos dels participants que van venir, i el reconeixement que es va fer al grup organitzador. A aquest grup que ens va fer sentir i ens fa sentir tant orgullosos de la iniciativa que va néixer dels seus cors i va arribar a les cel·les on estan empresonades la Carme, la Dolors, l’Oriol, els tres Jordis, el Quim, el Raül i el Josep.

Vull donar les gràcies a tothom que ho va fer possible: la Colla Gegantera per organitzar-ho; els proveïdors que van col·laborar (forns de pa, carnisseries i altres establiments del poble; el Soler de n’Hug per la llet i Postres Santa Eulàlia per convertir-la en el iogurt de les postres del sopar). El CDR Lluçanès per la mobilització i perseverança; KMS x la LLIBERTAT per la incansable tasca; i la col·laboració que mai falta de les territorials d’Òmnium i l’ANC Lluçanès amb la difusió i el suport.

I a totes les persones que vau venir a la trobada, al sopar i/o al concert.

Prats de Lluçanès per la llibertat. No defallirem. Dempeus, sempre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *